Drvo izraslo do neba u čarobnom svetu bajki – korelativna obrada bajki

Program je odobrio pedagoški zavod Vojvodine   Broj rešenja: 1129

Elektronski:

Ne

Organizator programa:

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža

Osoba za kontakt:

Tatjana Varju Potrebić, Kanjiža, Glavni trg 9, 024 874 733, 064/8062059, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autori:

Melinda Čonti, master učitelj OŠ „Stevan Sremac“ Senta, Erne Čonti, dipl. kateketa u OŠ „Stevan Sremac“

Realizatori:

Melinda Čonti, master učitelj OŠ „Stevan Sremac“ Senta, Erne Čonti, dipl. kateketa u OŠ „Stevan Sremac“

Oblast:

P3

Kompetencija:

K2

Opšti ciljevi:

Na seminaru pedagog dobija praktični primer kako može ovu tematiku obraditi. Cilj je da ovu tematiku približimo deci preko više predmeta koji se nadograđuju jedan na drugi. Cilj je da stvorimo jednu kompleksnu sliku o drvetu koje raste do neba i za pedagoga i za učenike.

Specifični ciljevi:

Upoznavanje sa različitim nivoima drveta života. Otkrivanje puteva među svetovima u našim životima. Upoznavanje sa stanovnicima određenih nivoa i shvatanje njihovih osobina. Upoznavanje prisutnih sa simbolikom drveta života. Stvaranje našeg sopstveog drveta života u pripoveci, u crtežima, u igrama, i u pesmama. Upoznavanje naše dece i nas samih preko pripovetke.

Ciljna grupa:

Vaspitač u predškolskoj ustanovi; nastavnik razredne nastave
predmetne nastave
izbornih i fakultativnih predmeta osnovne i srednja škola; nastavnik u školi za obrazovanje odraslih; nastavnik u školi za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju; nastavnik opšteobrazovnih predmeta i stručnog predmeta u osnovnoj/srednjoj umetničkoj školi (muzičke
baletske
likovne); stručni saradnik i saradnik u predškolskoj ustanovi i u školi.

Teme programa:

„Drvo izraslo do neba“ varijacije ove pripovetke; Prikaz nivoa drveta; Drvo u narodnim pripovetkama; Drvo u našem svakodnevnom životu: u narodnoj tradiciji, u predmetima, u ishrani, u prirodi, na crtežima, u pesmama...; Grupni rad: kreiranje zajedničke pripovetke, i crtanje drveta života; Kviz; Ukrašavanje majice sa simbolima drveta života; Domađi zadatak: obrađivanje pripovetke „Drvo izraslo do neba “ u nastavi i slanje autoru priprema, crteža, slika kao dokaz usvojenih metoda rada.

Broj učesnika:

30

Trajanje programa:

1 dan (8 sati); 8 bodova dana (ukupno vreme rada: min.)

Jezik:

Mađarski

Ostali jezik:

Elektronski:

Ne

Cena:

3.000,00 dinara (bruto honorar predavača, radni materijal) + putni troškovi