„KAŽI MI, KAŽI, OGLEDALCE MOJE!” – analiza pripovedaka iz perspektive simbolike narodne umetnosti u odnosu na različita životna doba

Program je odobrio pedagoški zavod Vojvodine   Broj rešenja: 1128

Elektronski:

Ne

Organizator programa:

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža

Osoba za kontakt:

Tatjana Varju Potrebić, Kanjiža, Glavni trg 9, 024 874 733, 064/8062059, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autori:

Melinda Čonti, master učitelj OŠ „Stevan Sremac“ Senta, Erne Čonti, dipl. kateketa u OŠ „Stevan Sremac“

Realizatori:

Melinda Čonti, master učitelj OŠ „Stevan Sremac“ Senta, Erne Čonti, dipl. kateketa u OŠ „Stevan Sremac“

Oblast:

P3

Kompetencija:

K3

Opšti ciljevi:

Osposobljavanje i jačanje kompetencija prosvetnih radnika za analizu pripovedaka iz perspektive simbolike narodne umetnosti u odnosu na različita životna doba čoveka, u cilju postizanja kvalitetnijeg vaspitnog rada sa decom.

Specifični ciljevi:

  1. 1. Upoznavanje sa stepenima razvitka ličnosti preko narodnih pripovetki. 2. Osposobljavanje prosvetnih radnika da kod dece probude interesovanje prema narodnim pripovetkama i bajkama, koje u njihovim životima, na različitim uzrastima zauzimaju značajno mesto. 3. Razumevanje potrebe za razvijanjem učeničkih kompetencija pomoću pripovedaka u nastavnim i van nastavnim aktivnostima. 4. Osposobljavanje prosvetnih radnika za korišćenje pripovetke u realizaciji nastave.

Ciljna grupa:

Vaspitač u predškolskoj ustanovi; nastavnik razredne nastave
predmetne nastave
izbornih i fakultativnih predmeta osnovne i srednja škola; nastavnik u školi za obrazovanje odraslih; nastavnik u školi za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju; nastavnik opšteobrazovnih predmeta i stručnog predmeta u osnovnoj/srednjoj umetničkoj školi (muzičke
baletske
likovne); stručni saradnik i saradnik u predškolskoj ustanovi i u školi.

Teme programa:

Mesto pripovedke; Mesto pripovetke u našim životima; Pripovetke naših životnih doba: 1. Pripovetke o rođenju; 2. Pripovetke dečijeg doba; 3. Pripovetke adolescentnog doba; 4. Pripovetke na pragu zrelosti; 5. Pripovetke zrelog doba; 6. Pripovetke starosti; 7. Pripovetke o kraju života; Pripovetka na kraju dana; Domaći zadatak: 1. Završiti jednu pripovetku 2. Analiza pripovetke u svom pedagoškom radu. O svemu ovome slati pisani, govorni ili slikovni izveštaj.

Broj učesnika:

30

Trajanje programa:

2 dana (16 sati); 16 bodova dana (ukupno vreme rada: min.)

Jezik:

Mađarski

Ostali jezik:

Elektronski:

Ne

Cena:

5.000,00 dinara (bruto honorar predavača i radni materijal) + putni trošak