Inovativnost i kreativnost u srednjoškolskoj nastavi

Program je odobrio pedagoški zavod Vojvodine   Broj rešenja: 1125

Elektronski:

Ne

Organizator programa:

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža

Osoba za kontakt:

Tatjana Varju Potrebić, Kanjiža, Glavni trg 9, 024 874 733, 064/8062059, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autori:

AGOTA TOT, profesor u Gimnaziji za talentovane učenike Deže Kostolanji u Subotici, predmeti: mađarski jezik i književnost. SILVIA FARAGO, profesor u Gimnaziji za talentovane učenike Deže Kostolanji u Subotici, predmeti: biologija, profesor u Gimnaziji Svetozar Marković u Subotici, predmeti: biologija. PIROŠKA TOLNAI VARGA, profesor u Gimnaziji za talentovane učenike Deže Kostolanji u Subotici, predmeti: mađarski jezik, retorika i besedništvo, uvod u opštu lingvistiku

Realizatori:

AGOTA TOT, profesor u Gimnaziji za talentovane učenike Deže Kostolanji u Subotici, predmeti: mađarski jezik i književnost. SILVIA FARAGO, profesor u Gimnaziji za talentovane učenike Deže Kostolanji u Subotici, predmet: biologija, profesor u Gimnaziji Svetozar Marković u Subotici, predmet: biologija. PIROŠKA TOLNAI VARGA, profesor u Gimnaziji za talentovane učenike Deže Kostolanji u Subotici, predmeti: mađarski jezik, retorika i besedništvo, uvod u opštu lingvistiku

Oblast:

P3

Kompetencija:

K3

Opšti ciljevi:

Opšti ciljevi seminara su osposobljavanje nastavnika za vaspitno delovanje na formiranje i razvoj samopouzdanja učenika.

Specifični ciljevi:

Specifični ciljevi su razvijanje komunikacionih veština nastavnika, za dobro slušanje, spoznavanje nekritičkih (iskrivljenih) uverenja koja utiču na sposobnost nastavnika da deluje vaspitno na učenike, sposobnost da zadobije poverenje učenika.

Ciljna grupa:

Profesori u gimnazijama i srednjim stručnim školama

Teme programa:

Nastava zasnovana na ličnosti učenika, veštinama, rešavanju problema, uključivanju ličnog iskustva i prenošenju znanja

Broj učesnika:

30

Trajanje programa:

1 dan (8 sati); 8 bodova dana (ukupno vreme rada: min.)

Jezik:

Mađarski

Ostali jezik:

Elektronski:

Ne

Cena:

3.000,00 dinara (bruto honorar predavača, radni materijal) + putni troškovi