Nastava prirodnih nauka – Obrazovanje kroz jednostavne praktične primere i oglede

Program je odobrio pedagoški zavod Vojvodine   Broj rešenja: 1095

Elektronski:

Ne

Organizator programa:

Udruženje prosvetnih radnika Mađara u Vojvodini; Ćirpanova 54, Novi Sad

Osoba za kontakt:

Nikoleta Nađ, 21000 Novi Sad, Ćirpanova br. 54. tel./faks: 021-548-259, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autori:

Prof. Bela Muhi, Gimnazija «Svetozar Marković», Novi Sad. Diplomirani fizičar, profesor fizike, nastavnik fizike i hemije

Realizatori:

Dr Janoš Čanadi, Dr Eva Boršoš, Dr Berta Barta Holo, Bela Muhi

Oblast:

P3

Kompetencija:

K1

Opšti ciljevi:

Kroz praktične primere pružamo znanje u prepoznavanju prirodnih pojava i zakona, da se to prenese na učenike. Doprinos unapređivanju naučne pismenosti kod učitelja i nastavnika svih profila kroz jednostavnih praktičnih primera i ogleda.

Specifični ciljevi:

- PISA testirenje je potvrdilo da je kod nas nizak nivo naučne pismenosti učenika; kroz praktične primere pružamo znanje u prepoznavanju prirodnih pojava i zakona, i da se to preko obrazovnog rada nastavnika prenese na učenike; doprinos unapređivanju naučne pismenosti kod nastavnika i učenika kroz jednostavnih praktičnih primera i ogleda; upoznavanje nastavnika sa najnovijim naučnim dostignućima u oblasti prirodnih nauka, primene teorije u praksi; savremena metodika nastave, primena ogleda i eksperimenata u nastavi; međusobno povezivanje različitih oblasti prirodnih nauka

Ciljna grupa:

Vaspitači
nastavnike
profesore

Teme programa:

Praktični primeri i ogledi iz bioloških nauka. Praktični primeri i ogledi iz hemije i tehnologije. Praktični primeri i ogledi iz fizike i tehnike. Upoznavanje savremene metodike nastave iz prirodnih nauka.

Broj učesnika:

30

Trajanje programa:

3 dana (24 sati); 24 bodova dana (ukupno vreme rada: min.)

Jezik:

Mađarski

Ostali jezik:

Elektronski:

Ne

Cena:

1200 dinara po učesniku