KA SAVREMENOJ NASTAVI MAĐARSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI

Program je odobrio pedagoški zavod Vojvodine   Broj rešenja: 1072

Elektronski:

Ne

Organizator programa:

Centar za metodiku – Novi Sad, Dunavska 3

Osoba za kontakt:

Erika Horvat - Kočiš, Olge Petrov 25, 21000 Novi Sad, telefon: 021456-422; e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autori:

Dr Eva Toldi, Vanredni profesor za užu naučnu oblast istorija mađarske književnosti sa komparatistikom i teorijom književnosti; Lenka Erdelj, poslanik u Skupštini APV, profesor razredne nastave; Skupština APV

Realizatori:

Dr Eva Toldi, Vanredni profesor; Univerzitet u Novom Sadu; Lenka Erdelj, poslanik u Skupštini APV, Novi Sad, proesor razredne nastave;

Oblast:

P3

Kompetencija:

K1

Opšti ciljevi:

Razvijanje profesionalnih kompetencija učitelja i nastavnika u unapređivanju nastave mađarskog jezika, prenošenjem teorijskih i praktičnih znanja iz oblasti književnosti komunikacijskih veština i motivacije za učenje.

Specifični ciljevi:

Pružanje stručne i metodičke pomoći za primenjivanje aktivnih oblika i savremenih metoda rada u oblasti razvoja razumevanja pročitanog teksta, analize književnih dela, kao i osposobljavanje učesnika da savladane savremene tehnike u čitanju i učenju primene u praksi.

Ciljna grupa:

Nastavnik/profesor razredne nastave; Nastavnik/profesor predmetne nastave – osnovne i srednje škole.

Teme programa:

Uloga učitelja i nastavnika u razvijanju sposobnosti čitanja sa razumevanjem i u analizi književnog teksta; motivacija učenika pre i u toku čitanja teksta; nove metode, oblici rada i tehnike učenja u nastavi mađarskog jezika; uloge različitih tekstova u integrisanim udžbeničkim kompletima; kreativno čitanje teksta; igre i aktivnosti prilikom obrade teksta; razvoj sposobnosti kooperativne komunikacije na časovima mađarskog jezika; praćenje i procenjivanje razvoja sposobnosti čitanja; način obrade sadržaja na raznim nivoima psihofizičkog razvoja učenika.

Broj učesnika:

30

Trajanje programa:

2 dana (12 sati); 12 bodova dana (ukupno vreme rada: min.)

Jezik:

Mađarski

Ostali jezik:

Elektronski:

Ne

Cena:

Cena po učesniku je 2.000 dinara. Cena uključuje putne troškove i honorare realizatora, korišćenje opreme, kancelarijski i prateći stručni materijal kao i sertifikate.