GRUPNI PSIHOLOŠKI RAZVOJ – PREVENTIVNI PROGRAM ZA DECU SA RIZIKOM TEŠKOĆE U UČENJU

Program je odobrio pedagoški zavod Vojvodine   Broj rešenja: 1059

Elektronski:

Ne

Organizator programa:

EU - Vojvođanski edukacioni centar za obrazovanje odraslih, 24400 Senta, Arpadova 9

Osoba za kontakt:

Gizela Berze, 24400 Senta, Stevanova 5, 069-19-38-190, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autori:

Gizela Berze, Karolina Tot

Realizatori:

Gizela Berze, Karolina Tot

Oblast:

P2

Kompetencija:

K2

Opšti ciljevi:

Prosvetni radnici uspešno obezbede i organizuju razvoj učenika sa teškoćama u učenju.

Specifični ciljevi:

Poznavanje teorija o razvoju deteta, upoznavanje određenih testova za otkrivanje rizika teškoća u učenju, obavljanje testiranja dece za rano otkrivanje opasnosti teškoća u učenju, analiza testova u korist planiranja razvoja dece, poznavanje postupaka za prevenciju poremećaja u razvoju deteta, poznavanje specifičnih postupaka u slučaju otkrivanja potencijalne opasnosti teškoće u učenju, planiranje razvoja dece u grupi.

Ciljna grupa:

Nastavnik razredne nastave; Nastavnik predmetne nastave – osnovna škola; Vaspitač u predškolskoj ustanovi; Medicinska sestra – vaspitač ; Stručni saradnik u predškolskoj ustanovi; Stručni saradnik u školi; Saradnik (pedagoški asistent i pomoćni nastavnik)

Teme programa:

1)Teorijska pitanja razvoja. Tipologija i definisanje teškoća u učenju. Rezultati istraživanja u vezi teškoća u učenju. Simptomi i rano otkrivanje dece sa rizikom teškoća u učenju. 2) Prepoznavanje učenika sa rizikom teškoća u učenju. Testovi za rano prepoznavanje simptoma teškoća u učenju. 3) Mogućnosti razvoja po oblastima teškoća u učenju u predškolskoj ustanovi i u početnim godinama školovanja.- senzitivni periodi u razvoju dece. 4) Planiranje razvoja dece sa teškoćama u učenju u grupi. Sastavljanje slučaja – opis. Sačinjenje plana za grupni razvoj dece sa teškoćama u učenju.

Broj učesnika:

15-30

Trajanje programa:

1 dan (8 sati); 8 bodova dana (ukupno vreme rada: min.)

Jezik:

Mađarski

Ostali jezik:

Srpski

Elektronski:

Ne

Cena:

2000,00 dinara