PRIMENA ROBOTA U OBRAZOVANJU (OD OBDANIŠTA DO SREDNJE ŠKOLE)

Program je odobrio pedagoški zavod Vojvodine   Broj rešenja: 1042

Elektronski:

Ne

Organizator programa:

Univerzitet u Novom Sadu Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku 24000 Subotica, Štrosmajerova 11

Osoba za kontakt:

dr Žolt Namestovski 24331 Bajša, Petefi Šandora 24. +381 63 8631568 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autori:

  1. dr. Žolt Namestovski, Univerzitet u Novom Sadu Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku, docent, Univerzitet u Novom Sadu Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku

Realizatori:

Kereši Gabor, Gimnazija sa domom učenika za talentovane učenike Boljai, profesor informatike, Gimnazija sa domom učenika za talentovane učenike „Boljai”

Oblast:

P1

Kompetencija:

K1

Opšti ciljevi:

Opšti cilj programa je da nastavnici upoznaju moguđnosti korišćenja raznih robota u obrazovanju. Pored toga i da usvoje osnovno znanje o metodici primene u nastavnom procesu.

Specifični ciljevi:

Najvažniji specifični cilj programa je da nastavnici usvoje sva znanja za uspešnu primenu robota. Pored informatičkih osnova, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa modelima primene u razne predmete (primena robota u nastavi matematike, primena robota u nastavi prirodnih nauka) i sa osnovima programiranja. Usvojeno tehničko i metodičko znanje će biti primenjeno u fazi workshopa, kada će nastavnici projektovati jednu nastavnu jedinicu i prikazivati pomoću robota.

Ciljna grupa:

Vaspitači
učitelji
nastavnici i direktori osnovnih i srednjih škola

Teme programa:

Uvod u problematiku; Roboti kao obrazovno sredstvo (Micro:Bit, Mio Robot, Cyber Robot); Programiranje robota (softver); Workshop

Broj učesnika:

18

Trajanje programa:

8 sati; 8 bodova dana (ukupno vreme rada: min.)

Jezik:

Mađarski

Ostali jezik:

Srpski

Elektronski:

Ne

Cena:

2.000,00 dinara po polazniku