ZOOPEDAGOGIJA I ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE U NIŽIM RAZREDIMA OSNOVNE ŠKOLE

Program je odobrio pedagoški zavod Vojvodine   Broj rešenja: 1041

Elektronski:

Ne

Organizator programa:

Univerzitet u Novom Sadu Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku 24000 Subotica, Štrosmajerova 11

Osoba za kontakt:

Rita Horak, Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku, Subotica, Štrosmajerova 11, +381-62-89-200-83, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autori:

Doc. dr. Rita Horak Univerzitet u Novom Sadu Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku, Subotica, Lenke Major Univerzitet u Novom Sadu Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku, Subotica

Realizatori:

doc. dr. Rita Horak, Univerzitet u Novom Sadu Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku, Subotica, Lenke Major, Univerzitet u Novom Sadu Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku, Subotica, mr. Elvira Kovač Univerzitet u Novom Sadu Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku, Subotica

Oblast:

P3

Kompetencija:

K1

Opšti ciljevi:

Cilj usavršavanja je pružanje novih saznanja kako bi se učesnici upoznali sa značajem vaspitanja o zaštiti životne sredine, da bi stekli saznanja koja će moći iskoristiti u zoopedagogiji.

Specifični ciljevi:

Prikazati metodička i pedagoška znanja koju zoopedagogija pruža u vaspitanju o zaštiti prirode, da efikasnim metodama umeju napraviti obrazovne planove vezane za zoopedagogiju i očuvanje prirode, kojima će moći podizati svest o očuvanju okoline kod učenika.

Ciljna grupa:

Učitelji
vaspitači

Teme programa:

Integrisanje ekološkog obrazovanja u obrazovno-vaspitnin program u prvom ciklusu obrazovanja Uloga zoopedagogije u razvijanju ekološke svesti. Planiranje, ostvarivanje i evaulacija zoopedagoških prgrama u osnovnim školama od drugog do četvrtog razreda.

Broj učesnika:

15-30

Trajanje programa:

1 dan (8 sati); 8 bodova dana (ukupno vreme rada: min.)

Jezik:

Mađarski

Ostali jezik:

Elektronski:

Ne

Cena:

2.000,00 dinara po polazniku