Art terapija metodom fraktalnog crtanja

Program je odobrio pedagoški zavod Vojvodine   Broj rešenja: 1037

Elektronski:

Ne

Organizator programa:

IQ Art Organizacija za razvoj kreativnog stvaralaštva, 21000 Novi Sad, Radnička 49

Osoba za kontakt:

Ivana Vukajlović Simić, Radnička 49, Novi Sad, 0692142522, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autori:

Tanzilija Zakirivna Polujahtova, dipl. pedagog, psiholog i Milkica Vuletić, dipl. filolog, predstavnik metode MFC za Srbiju, sert. predavač 1. nivoa, Dar art centar za afirmaciju

Realizatori:

Milkica Vuletić, dipl. filolog, predstavnik metode MFC za Srbiju, sert. predavač 1. nivoa, Dar art centar za afirmaciju i Ivana Vukajlović Simić, dipl. dizajner strukovnih studija, radni nastavnik-mentor likovne i kreativne radionice SOŠO M. Petrović, Novi Sad, predsednik organizacije za razvoj kreativnog stvaralaštva IQ Art Novi Sad

Oblast:

P3

Kompetencija:

K3

Opšti ciljevi:

Edukacija i proširenje kompetencije edukanata za rad na ličnom rastu i razvoju, kao i rad sa drugim ljudima i decom kroz dijagnostičko korekcijski metod art terapije.

Specifični ciljevi:

Metod fraktalnog crtanja ima široku primenu i posebne programe namenjene specifičnim socijalnim grupama, deci bez roditeljskog staranja smeštenoj u socijalnim centrima i domovima, zatim rad sa decom predškolskog i školskog uzrasta u cilju postizanja boljih rezultata u učenju i vladanju u školama kao i poboljšanje kvaliteta života i zdravlja pojedinca i grupe, osnaživanje samopouzdanja i razvijanje tolerancije, prihvatanje različitosti pojedinaca i grupe, afirmacija i otkrivanje potencijala i talenata... programi za rad sa decom i osobama sa posebnim potrebama i invalidnim licima i program za rad sa decom iljudima socijalnih i nacionalnih manjina.

Ciljna grupa:

Vaspitači
nastavnici osnovnih i srednjih škola
medicinske sestre vaspitači
stručni saradnici u školskim i predškolskim ustanovama
pedagozi
psiholozi
socijalni radnici
roditelji

Teme programa:

Teme programa su metodologija i razvoj crtanja dijagnostičkih i korekcijskih crteža i značaj boje kao alata za postizanje unutrašnjih promena i harmonizacije disbalansa i neravnoteža u čoveku.

Broj učesnika:

30

Trajanje programa:

2 dana (16 sati); 16 bodova dana (ukupno vreme rada: min.)

Jezik:

Slovački

Ostali jezik:

Srpski, Mađarski, Rusinski

Elektronski:

Ne

Cena:

4.000,00 dinara po polazniku