Satkano – Svečana priredba korak po korak

Program je odobrio pedagoški zavod Vojvodine   Broj rešenja: 1031

Elektronski:

Ne

Organizator programa:

Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara, 24400 Senta, Poštanska 18

Osoba za kontakt:

Tamaš Varga, Senta, Ištvana Takača 31, 062 566 213, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autori:

Andrea Hajvert Lodi, učitelj, dramski pedagog

Realizatori:

Agneš Bori-Fekete, profesor mađarskog jezika i književnosti, profesor drame; Andrea Hajvert Lodi, učitelj, dramski pedagog; Monika Mačai, vaspitač

Oblast:

P4

Kompetencija:

K4

Opšti ciljevi:

Cilj obuke je unapređenje metodološkog znanja, neophodnog za ostvarenje školskih priredbi, predstava i sticanje sopstvenog iskustva kroz dramske igre. Program u okviru umetničkog obrazovanja upoznaje učesnike sa vežbama i metodološkim principima koji pripadaju sredsvima dramske pedagogije. Korišćenje stečenog znanja će pomoći u razvijanju kreativnosti i emocionalne inteligencije dece, kao i u ublažavanju agresije. Metode dramske pedagogije omogućuju stvaranje tolerantne i nediskriminativne sredine za učenje i razvoj svakog pojedinca, kao i za stvaranje otvorene sredine za umetničku slobodu, kroz koju može da se razvije komunikacija dece. Ove metode se baziraju na saradnju, pomoću vežbi i igara pomažu međusobno prihvatanje i doživljavanju solidarnosti.

Specifični ciljevi:

Program u okviru umetničkog obrazovanja upoznaje učesnike sa vežbama i metodološkim principima koji pripadaju sredsvima dramske pedagogije. Učesnici će pored metodologije pripreme i realizacije školskih priredbi i predstava steći pristup i iskustvo sa kojim će i oni sami postati otvoreniji, fleksibilniji i bliži deci. Korišćenje stečenog znanja će pomoći u razvijanju kreativnosti i emocionalne inteligencije dece, kao i u ublažavanju agresije. Metode dramske pedagogije omogućuju stvaranje tolerantne i nediskriminativne sredine za učenje i razvoj svakog pojedinca, kao i za stvaranje otvorene sredine za umetničku slobodu, kroz koju se razvija komunikacija dece. Ove metode se baziraju na saradnju, pomoću vežbi i igara pomažu međusobno prihvatanje.

Ciljna grupa:

nastavnici razredne nastave
nastavnici predmetne nastave u osnovnoj školi
nastavnici izbornih i fakultativnih predmeta
saradnici (pedagoški asistent i pomoćni nastavnik)
vaspitači

Teme programa:

Osnovne dramske igre; Svečana priredba – kroz sopstveno iskustvo; Planiranje svečane priredbe

Broj učesnika:

15-25

Trajanje programa:

3 dana (24 sati); 24 bodova dana (ukupno vreme rada: min.)

Jezik:

Mađarski

Ostali jezik:

Elektronski:

Ne

Cena:

3.500,00 dinara po polazniku