Kako da ne boli glava zbog obavezne i preporučene pedagoške dokumentacije nastavnika i odeljenjskog starešine?

Program je odobrio pedagoški zavod Vojvodine   Broj rešenja: 1027

Elektronski:

Ne

Organizator programa:

Akademija „Korak”, Subotica

Osoba za kontakt:

Ćuruvija Dušanka,Batinska 19 25000 Sombor, 064-248-15-18, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autori:

Diplomirani pedagog,Ćuruvija Dušanka, stručni saradnik-pedagog, pedagoški savetnik, OŠ „Dositej Obradović” Sombor i Osnovna i srednja muzička škola „Petar Konjović” Sombor

Realizatori:

Diplomirani pedagog,Ćuruvija Dušanka, stručni saradnik-pedagog, pedagoški savetnik, OŠ „Dositej Obradović” Sombor i Osnovna i srednja muzička škola „Petar Konjović”Sombor; Master pedagog, Zorica Golubović, stručni saradnik-pedagog, master pedagog, OŠ „Laza Kostić” Gakovo i OŠ „Dositej Obradović” Sombor; profesor razredne nastave, Brankica Mišić, učiteljica ,profesor razredne nastave,OŠ „Dositej Obradović” Sombor; diplomirani pedagog, Mirjana Vlajnić, stručni saradnik-pedagog, diplomirani pedagog, OŠ „Kosta Stamenković” Srpski Miletić i OŠ „Vuk Karadžić” Deronje; master pravnih nauka, Ivana Milović; nezaposlena

Oblast:

P3

Kompetencija:

K1

Opšti ciljevi:

Podrška i osnaživanje prosvetnih radnika zaposlenih u školama u unapređivanju njihovog rada na poslovima vođenja obavezne i preporučene pedagoške dokumentacije nastavnika i odeljenskog starešine, čime se unapređuje kvalitet rada obrazovno-vaspitne ustanove u celini.

Specifični ciljevi:

Upoznavanje sa pravnom regulativom koja se odnosi na obaveznu i preporučenu dokumentaciju nastavnika i odeljenskih starešina; Razvijanje svesti polaznika o pravilnom vođenju obavezne i preporučene dokumentacije i uzročno-posledičnim vezama sa efektima kvaliteta rada pojedinačnog nastavnika i njegove saradnje sa svim akterima školskog života jedne škole; Iz mnoštva primera obavezne i preporučene dokumentacije nastavnika i odeljenskog starešine napraviti odabir shodno zakonskim regulativama i iz iskustvene prakse autora programa i iskustva polaznika seminara.

Ciljna grupa:

nastavnik razredne nastave
nastavnik predmetne nastave – osnovna škola
nastavnik predmetne nastave – gimnazija
nastavnik opšteobrazovnih predmeta – srednja stručna škola
nastavnik stručnih predmeta – srednja stručna škola
nastavnik opšteobrazovnih predmeta – u srednjoj umetničkoj školi (muzičke
baletske
likovne)
nastavnik stručnog predmeta u osnovnoj/srednjoj umetničkoj školi (muzičke
baletske
likovne)
nastavnik izbornih i fakultativnih predmeta
stručni saradnik u školi
saradnik (pedagoški asistent i pomoćni nastavnik)

Teme programa:

Upisni dokumenti-RUU-Registar upisanih učenika i Matična knjiga; Dnevnik obrazovno-vaspitnod rada(i lista rasporeda kontrolnih i pismenih radova dužih od 15. minuta); Obaveštajna dokumenta(đačke kljižice, svedočanstva o završnom razredu i o završenoj školi, obaveštenja o uspehu, vladanju i vaspitno-disciplinskim merama na kraju 1. i 3. kvartala) i prevodnica; Dokumenta koja prate sprovođenje pravilnika o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje; Individualni plan zaštite; Dokumenta za pojačan vaspitni rad; Individualni obrazovni plan; Dokumenta koja nastavnik izrađuje na početku školske godine; Izveštaj nastavnika na kraju školske godine.

Broj učesnika:

Maksimalno 30

Trajanje programa:

1 dan (8 sati); 8 bodova dana (ukupno vreme rada: min.)

Jezik:

Hrvatski

Ostali jezik:

Srpski

Elektronski:

Ne

Cena:

1.500,00 dinara po polazniku